ГоловнаПолітика

Політики спекулюють на кількості померлих солдатів, - Тимчук

Анатолія Гриценка спіймали на брехні

Політики спекулюють на кількості померлих солдатів, - Тимчук
Бойцы в районе села Дибровка Донецкой области
Фото: vk.com/antiterrorist_operation

За час проведення АТО при транспортуванні померло не більш як 7 чоловік, а не 394, як раніше заявляв народний депутат Анатолій Гриценко.

Про це заявив координатор групи ІО Дмитро Тимчук.

"Ми перевіряли інформацію про загиблих при транспортуванні, бо про сотні таких смертей кілька днів тому повідомили не якісь безіменні користувачі соцмереж, а деякі українські політики. Звідки вони черпають інформацію - невідомо. Як і те, навіщо її поширюють, провокуючи паніку", - заявив, зокрема, він.

"За час АТО при транспортуванні померло не більш як 7 українських військовослужбовців (раніше у РНБО за станом на 5 серпня говорили про 5 померлих при транспортуванні, тобто дані приблизно збігаються). Надзвичайно шкода кожного нашого солдата і офіцера, котрі як полягли на полі бою, так і померли від ран. Але неможливо зрозуміти спекуляції на цих смертях", - додав він.

Нагадаємо, нардеп, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко в ефірі каналу "Інтер" розповів, що приблизно 30% поранених українських військовослужбовців гинуть через поранення при транспортуванні їх з поля бою в медустанови. Нібито на сьогодні кількість таких загиблих військових сягнула 394 чоловік. За даними Гриценка, якщо брати тільки Збройні Сили, терористи поранили 1330 військових. 394 людини загинули при транспортуванні, тобто кожен третій. Гриценко заявив, що навіть під час Другої світової війни лише один солдат із п'яти гинув при транспортуванні, інших рятували. "Тому треба серйозно зайнятися вирішенням цієї проблеми", - переконаний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram