ГоловнаПолітика

Кримськотатарському активістові заборонили в'їзд до Криму на 5 років

Документ про заборону кримському татаринові не вручили

Кримськотатарському активістові заборонили в'їзд до Криму на 5 років
Фото: qha.com.ua

Російські окупанти заборонили в’їзд на півострів на п'ять років активісту кримськотатарського народу Ісмету Юкселю. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, інцидент стався сьогодні близько 7:00. Активіст повертався з поїздки за межі АРК разом з дружиною Гаяне і дочкою Джаніке.

"Ісмет Юксель, етнічний кримський татарин, народився в Туреччині в 1968 році. Повернувся на свою історичну Батьківщину в 1995 році, в 1999 році створив сім'ю. Дружина Ісмета Юкселя - Гаяне, з жовтня 2013 року - член Меджлісу кримськотатарського народу... Юксель один з активних громадських діячів, який сприяє відродженню кримськотатарської мови і культури, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів, зокрема дитячих і молодіжних, реалізованих у Криму за сприяння кримськотатарської діаспори Туреччини. Радник голови Меджлісу кримськотатарського народу щодо Туреччини", - повідомив Чубаров.

За його словами, Ісмет Юксель не підписав видане йому повідомлення про заборону на в'їзд, яке порушує його права. При цьому документ на руки йому не вручили.

Нагадаємо, самопроголошена кримська "влада" не пустила на територію півострова голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який повертався з виїзного засідання в Генічеську Херсонської області. Росія заборонила Чубарову в'їзд на свою територію строком на п'ять років. Раніше такий же захід було застосовано до лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram