ГоловнаПолітика

ГПУ не знайшла порушень у спробі розібрати барикади на Майдані

Кримінальні провадження порушено проти майданівців

ГПУ не знайшла порушень у спробі розібрати барикади на Майдані
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура заявила, що дії правоохоронців та представників місцевої влади з наведення порядку в центральній частині Києва у четвер відповідали вимогам законодавства та проводились в рамках визначених повноважень.

Про це йдеться в заяві Генпрокуратури.

Зазначається, що на виконання подання прокурора Києва комунальники за підтримки міліції здійснювали заходи з розблокування центральної частини міста.

"Окремі жителі наметового містечка на Майдані перешкоджали роботі комунальних служб та чинили опір правоохоронцям, внаслідок чого працівники міліції отримали тілесні ушкодження. За фактами зазначених неправомірних дій розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.296 (хуліганство) КК України", - сказано в заяві.

Також повідомляеться, що правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, у зв'язку з чим розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, працівники комунальних служб почали розбирати барикади і зносити намети на Майдані, зранку 7 серпня. У відповідь майданівці спершу підпалили автомобільні покришки, а незабаром вступили в сутичку з міліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram