ГоловнаПолітика

Тим, хто отримав тяжкі поранення на Майдані, виплатять по 61 тис. гривень

Рішення ухвалять за результатами судово-медичної експертизи

Тим, хто отримав тяжкі поранення на Майдані, виплатять по 61 тис. гривень
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про соціальний захист осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадянського протесту, які відбувалися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року”.

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, документ передбачає виплату одноразової грошової допомоги в 50-кратному обсязі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. У 2014 році обсяг такої допомоги становить 60 900 гривень.

Перелік осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту і мають право на отримання допомоги, формуватиме Міністерство охорони здоров'я за результатами судово-медичної експертизи та за погодженням з Мінсоцполітики, МВС та Міноборони.

Згідно з затвердженим порядком, виплату одноразової грошової допомоги забезпечать органи соцзахисту населення. Для її отримання особа, яка зазнала тяжкі тілесні ушкодження та включена до затвердженого Міністерством охорони переліку, має звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується одноразова грошова допомога.

Потребу в засобах визначать після затвердження Міністерством охорони здоров'я переліку осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях протесту, які відбулися в період з 21 листопада 2013-го по 21 лютого 2014 року.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив виплати сім'ям загиблих на Майдані разову допомогу в обсязі 100 мінімальних прожиткових мінімумів, тобто 117 600 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram