ГоловнаПолітика

Наливайченко: Росія мала вторгнутися в Україну 17-18 липня

Приводом мав стати теракт проти російського літака

Наливайченко: Росія мала вторгнутися в Україну 17-18 липня
Фото: Макс Левин

Бойовики готувалися до вторгнення Росії на територію України відразу після теракту з літаком в Донецькій області 17-18 липня.

Про це заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"З дозволу слідства ми також доводимо і чітко говоримо, що саме 17 і після цього 18 липня ватажки терористів очікували входження збройних сил Російської федерації. Саме на 18 липня вони планували військове вторгнення і сприяння іноземним окупаційним військам на території Луганської та Донецької областей", - сказав він.

За його словами, на 18 липня спецслужби Росії разом із російських ЗМІ "розкручувалася" підготовка до нібито артилерійського обстрілу території РФ з України.

"Саме після цього, на думку терористів, невдалого теракту, керівника терористів Безлера викликали до РФ. Ми вимагаємо допиту тих, хто викликав цю людину, і його особисто, що саме він доповідав, що саме російські спецслужби говорили йому", - підкреслив Наливайченко .

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що в день аварії малайзійського "Боїнга" бойовики планували теракт проти літака "Аерофлоту" як привід для вторгнення РФ в Україну. Малайзійський "Боїнг", за його інформацією, вони збили помилково.

Непрямим підтвердженням планування вторгнення саме в названих Наливайченко датах служить те, що

16 липня Слідчий комітет РФ повідомив про загибель десантників від рук військових ЗСУ, однак через годину анулював повідомлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram