ГоловнаПолітика

Кличко: "майданівці" приватизували центр Києва

Мер Києва заявив, що ідеали Майдану дискредитовано

Кличко: "майданівці" приватизували центр Києва
Фото: Виталий Головин

Мер Києва Віталій Кличко виступив із заявою з приводу зачистки Майдану.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

"Більшість киян вимагають порядку і безпеки в центрі міста. Те, що тут відбувалося останнім часом, - кримінал: напади, стрілянина, вибухи, спроби захоплення чужого бізнесу. Це повна дискредитація ідеалів того Майдану, на який вийшли восени українці", - заявив Кличко.

Він підкреслив, що влада Києва довго намагалася домовитися з мешканцями Майдану мирно.

"А ці громадяни говорили з позицій - не підемо і все, привезіть нам холодильник, туалет або ще щось. Це боротьба за демократію? Коли триває війна на сході, коли потрібно будувати країну, працювати, а хтось собі приватизував центр Києва і диктує умови... Тим більше, що основні вимоги, за які стояв Майдан, - виконано. Відбулися вибори президента, відбудуться дострокові вибори парламенту. Сьогодні треба працювати, а не ганьбити ідеї Майдану і країну!" - обурюється Кличко.

Він зажадав від начальника київської міліції Олександра Терещука забезпечити безпеку киян у центрі міста і захистити комунальників, які працюють на Хрещатику.

Нагадаємо, сьогодні зранку комунальники за допомогою батальйонів територіальної оборони спробували зачистити проїжджу частину на Майдані та Хрещатику. Це вдалося їм тільки частково. При цьому майданівці налаштовані агресивно і висловлюють готовність захищати свої намети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram