ГоловнаПолітика

Парубія звільнено

Колишній секретар РНБО займатиметься добровольчим батальйоном

Андрій Парубій подав у відставку з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Подав у відставку з посади секретаря РНБО України. Під час війни коментувати відставку вважаю неприйнятним. Продовжую займатися допомогою фронту. Насамперед - добровольчим батальйоном. Разом переможемо російського агресора. Слава Україні", - написав він.

Як повідомив прес-секретар Парубія, заяву про відставку секретар РНБО зробив під час зустрічі керівництва ради з президентом Петром Порошенком.

Фото: Прес-служба Андрія Парубія

Як повідомляє прес-служба голови держави, Порошенко подякував Парубієві за роботу, зазначивши, що нікому ще не доводилося займати цю посаду в такий складний для України час. "Кожен день Андрія Парубія на цій посаді був присвячений підвищенню обороноздатності нашої держави", - сказав Порошенко.

Указ про звільнення Парубія під номером 639 оприлюднено на сайті президента.

Інформація про те, що Парубій подав у відставку, з'явилася наприкінці минулого тижня. Причиною такого рішення нібито стали розбіжності в позиціях Президента та секретаря РНБО, зокрема з приводу інформаційної політики. Президент ще не підписав заяву, бо не визначився, хто стане наступником. Одним із кандидатів називають нинішнього голову СБУ Валентина Наливайченка, іншим - Юрія Стеця.

Стець у коментарі LB.ua заявив, що йому ніхто не пропонував посаду голови РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram