ГоловнаПолітика

Кабмін схвалив законопроект про бюджетну децентралізацію

Законопроект подадуть до Верховної Ради

Кабмін схвалив законопроект про бюджетну децентралізацію
Фото: lifedon.com.ua

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про бюджетну децентралізацію. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

"6 серпня на засіданні уряду було схвалено проект закону "Про внесення змін до бюджетного кодексу" (щодо введення нової моделі міжбюджетних відносин)", - йдеться в ньому.

Мінфін зазначає, що внесення змін до бюджетного кодексу необхідне для реалізації нової моделі взаємовідносин держави та органів місцевого самоврядування на принципах децентралізації фінансів і зміцнення фінансового потенціалу місцевого самоврядування.

Повідомляється, що система місцевого самоврядування на місцях неефективна і суттєво стримує економічний розвиток держави. У проекті визначено ключові напрями змін, які передбачають визначення нової моделі фінансового забезпечення місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

На думку міністерства, ухвалення законопроекту дозволить забезпечити бюджетну автономію та фінансову самостійність місцевих бюджетів, а також закріпити за місцевими бюджетами стабільні джерела доходів і розширити доходну базу місцевих бюджетів.

Передбачається, що буде надано нові види трансфертів і посилиться відповідальність профільних міністерств за реалізацію державної політики у відповідних галузях.

Законопроект буде подано на розгляд до Верховної Ради.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає, що в місцевих бюджетах повинні залишатися 25% податку на прибуток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram