ГоловнаПолітика

У російських лікарнях залишаються двоє українських військовослужбовців

Раніше в Україну повернулися 28 поранених українських військовослужбовців

Двоє українських поранених військовослужбовців залишаються в медичних закладах Ростовської області Росії. Про це на брифінгу сказав заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич.

"Станом на сьогодні, в Україну повернулися 28 поранених українських військовослужбовців, а також доставлено тіла трьох українців, які померли в російських лікарнях. За інформацією Генерального консульства України в Ростові, в медичних установах Ростовської області залишаються два військовослужбовці", - сказав він.

Заступник директора повідомив, що військові повернуться додому, коли їх здоров'я стабілізується.

Нагадаємо, в ніч на понеділок 438 українських військовослужбовців, у тому числі 164 співробітники прикордонного управління України, звернулися до російських прикордонників з проханням відкрити гуманітарний коридор. Для українських військовослужбовців неподалік від прикордонного пункту пропуску "Гукове" розбили польовий табір.

У командуванні АТО повідомили, що військові (серед яких частина бійців 72-ї механізованої бригади Збройних сил та прикордонники) мусили перейти кордон через потужний обстріл. У них закінчилися боєприпаси, щоб відстрілюватися від терористів.

Пізніше понад 180 військовослужбовців України повернулися на Батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram