ГоловнаПолітика

Громадськість Харкова не задоволена кулуарним призначенням начальника ГУ Міндоходів

Від харківського бізнес-середовища на цю посаду висунули юриста Михайла Гагаркіна

Громадськість Харкова не задоволена кулуарним призначенням начальника ГУ Міндоходів
Фото: dozor.kharkov.ua

Призначення полковника міліції Валентина Фесюніна в.о. начальника ГУ Міндоходів у Харківській області в місті сприйняли неоднозначно. У соціальних мережах лідери найбільших громадських об'єднань Слобожанщини з подивом коментують кадрову ротацію, проведену в них "за спиною".

22 травня відкритим голосуванням кандидатом на посаду начальника ГУ Міндоходів у Харківській області від харківського бізнес-середовища висунули юриста Михайла Гагаркіна.

На початку травня Люстраційний комітет Харківської області звертався до прем'єр-міністра Яценюка, міністру доходів і зборів Білоуса і губернатора Харківської області Балути з вимогою здійснити публічне попереднє обговорення і громадську люстрацію кандидатів на посади в центрі і на місцях.

Заручившись підтримкою згаданих чиновників, Люстраційний комітет почав процес висунення від бізнес-спільноти та громадських об'єднань Харківщини кандидатури на посаду начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів Харківської області.

Після призначення Фесюніна в Харкові вважають, що влада відверто ігнорує антикорупційні ініціативи громадських організацій.

"Я не проти В. Фесюніна (не знайомий), як і не проти Іванова чи Cидоренка. Але пам'ятаю, Президент обіцяв призначати керівників податкових з урахуванням думки громадських організацій, підприємців, тобто громадянського суспільства", - зазначає на своїй сторінці у Facebook один із засновників громадського об'єднання "Альянс Республіка", відомий підприємець Юрій Сапронов.

Михайло Гагаркін також налаштований критично до кадрової політики Міндоходів: "Цілком можливо, він [Фесюнін] - прекрасна людина і міліціонер, але ніяк не економіст. Об громадянське суспільство, з яким пан Білоус обіцяв "обговорювати і погоджувати кандидатури", влада вкотре витерла ноги".

"1 серпня я взяв участь в Антикорупційному форумі, який проводили в Державній фіскальній службі. Там було багато сказано про "кадровий вакуум", "радикальні зміни", про те, що "ніколи більше не буде роздачі посад", а буде "публічність усіх призначень", - пише голова харківської Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак. - Усі ми чекаємо, що чиновники нарешті почнуть "жити по-новому". Але наразі це тільки мрії".

"Черговим "тихушним" призначенням влада тільки збільшує енергію громадського руху, спрямовану на реалізацію ідеї ЖИТТЯ-ПО-НОВОМУ, - пише у Facebook лідер громадської платформи "Харківський громадянський форум" Дмитро Кутовий. - Не важливо, яка це людина або чиновник. Важливо, що МИ ВЖЕ ЖИВЕМО не так, як продовжують жити ті, хто вважає себе "недоторканними". Відповідь буде - чесна, чітка і щедра на наслідки".

Керівники провідних НГО Слобожанщини вважають, що влада "випробовує" суспільство на міцність і "настав час показати зуби". "Нормальний європейський процес: влада "тихо" призначила - громадянське суспільство обурилося. Поміняють!" - упевнений Юрій Сапронов.

---

Довідка

Відповідно до наказу фіскальної служби України від 31.07.2014 №122, начальником Головного управління Міндоходів у Харківській області призначено Валентина Фесюніна. Колишній підлеглий Арсена Авакова, працював в органах внутрішніх справ з 1986-го року, двічі - у 2005 і 2008 році - був заступником начальника УМВСУ в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram