ГоловнаПолітика

СК РФ заявив про застосування на Донбасі запальних снарядів

Фейкову тему фосфорних бомб знову розкручують

СК РФ заявив про застосування на Донбасі запальних снарядів
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Російської Федерації заявив, що має неспростовні докази використання забороненої зброї проти мирного населення Донецької та Луганської областей.

"Згідно з висновком хімічної судової експертизи, зразки ґрунту, передані російським слідчим очевидцями обстрілів у селищі Семенівка міста Слов'янська Донецької області - біженцями з України, містять продукти згоряння пальної суміші Н-17, яка є мінах і авіабомбах", - сказано в повідомленні СК РФ.

Відомство зазначає, що це вдосконалений і більш смертоносний варіант запальних снарядів, які раніше начиняли білим фосфором, його застосування суперечить нормам міжнародного права.

Нагадаємо, тему застосування українськими силовиками фосфорних бомб активно порушували російські ЗМІ. При цьому всі "докази" цього неодмінно виявлялися фейком. Наприклад, телеканал "Звезда" Міноборони РФ використовував відеозйомку боїв в Іраку 10-річної давності, щоб переконати глядачів у тому, що українські силовики використовують фосфорні бомби під Слов'янськом.

Понад те, українські силовики оприлюднили радіоперехоплення розмови бойовиків, під час якої вони домовлялися про передачу з РФ залишків фосфорних бомб, аби дискредитувати сили АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram