ГоловнаПолітика

ГПУ просить суд заарештувати Шойгу, Малофєєва, Жириновського, Зюганова і Миронова

Заочний арешт необхідний для оголошення в розшук по лінії Інтерполу

ГПУ просить суд заарештувати Шойгу, Малофєєва, Жириновського, Зюганова і Миронова
Сергей Шойгу (крайний слева)
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура України передала до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт підозрюваних у підтримці терористів міністра оборони Росії Сергія Шойгу, російського бізнесмена Костянтина Малофєєва, голів фракцій Держдуми РФ Володимира Жириновського, Геннадія Зюганова та Сергія Миронова.

Про це на брифінгу повідомив речник Генпрокуратури Юрій Бойченко, інформує РБК-Україна."Процесуальним керівником вчора, 4 серпня, погоджено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, і сьогодні воно подано до Печерського районного суду Києва. Після задоволення зазначеного клопотання їх оголосять у міжнародний та міждержавний розшук підозрюваних", - заявив Бойченко.

Нагадаємо, раніше МВС завело справу проти Шойгу, Малофєєва, Жириновського, Зюганова і Миронова за фінансування тероризму в Україні.

Рішення суду про арешт, нехай і заочне, необхідно для направлення документів про розшук цих людей в Інтерпол.

Раніше Росія домоглася, щоб Інтерпол оголосив за її запитом у розшук лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша. РФ також направила в Інтерпол документи про розшук дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram