ГоловнаПолітика

Казахстан відхрестився від надання громадянства Пшонці

Щодо Арбузова, Клименка та Курченка інформації немає

Казахстан відхрестився від надання громадянства Пшонці
Фото: http://ria.ru/

Влада Казахстану спростувала інформацію про отримання колишнім генпрокурором України Віктором Пшонкою громадянства цієї країни.

Як повідомив "Українським Новинам" прес-секретар Міністерства закордонних справ Казахстану Нуржан Айтмаханов, з клопотанням про отримання дозволу на постійне проживання в Казахстані та прийняття до громадянства в установленому порядку до підрозділів міграційної поліції Пшонка не звертався.

"Віктор Пшонка не отримував громадянства і не перетинав кордон", - сказав він.

Крім того, у базі даних документованого населення Казахстану було перевірено всіх осіб з аналогічним прізвищем, таку ж перевірку проведено територіальними органами внутрішніх справ.

У провадженні підрозділів міграційної поліції матеріалів щодо Пшонки немає.

При цьому прес-секретар зазначив, що МЗС Казахстану не проводило перевірок озвученої в соціальній мережі Facebook радником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком інформації про намір колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка і бізнесмена Сергія Курченка отримати громадянство Казахстану.

Нагадаємо, 2 серпня генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що має оперативну інформацію про отримання Пшонкою громадянства Казахстану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram