ГоловнаПолітика

Прокуратура оскаржила умовний термін чотирьом дезертирам

Навколо 51 бригади розгорівся ще один скандал

Прокуратура оскаржила умовний термін чотирьом дезертирам
Фото: runews.su

Оскаржено умовні вироки чотирьом бійцям 51 механізованої бригади, які дезертирували, щоб не потрапити в зону антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері.

Рівненський райсуд розглянув кримінальні провадження проти солдатів у липні.

"Під час розгляду справ суд не взяв до уваги пропозицію прокурора призначити дезертирам реальні заходи покарання і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на три роки з випробувальним терміном два роки, фактично звільнивши в особливий період дезертирів від проходження служби та відбування заслуженого покарання", - сказано в повідомленні.

Рівненська прокуратура з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері вважає, що призначені покарання не відповідають тяжкості скоєних злочинів, "є явно несправедливими внаслідок їхньої м'якості".

Нагадаємо, цей випадок - не перший скандал навколо 51 бригади. 25 липня 41 боєць цієї бригади перетнув кордон з Росією в районі пункту "Ізварине" в Луганській області. За словами офіцера 51 бригади, бійці були змушені це зробити, щоб не потрапити під обстріл терористів. У підсумку військових доправили в Запоріжжя, їм закидають злочин за статтею 409 Кримінального кодексу ("Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом"). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram