ГоловнаПолітика

Україна може ввести санкції проти РФ вже цього тижня

Кабмін неформально схвалив перший пакет санкцій і обговорює другий

Україна може ввести санкції проти РФ вже цього тижня
Фото: Макс Левин

Україна може ввести санкції проти России вже цього тижня.

Про це пише "Коммерсантъ" із посиланням на джерела в уряді України.

Йдеться про компанії, які переважно пов'язані з держструктурами РФ, у яких частка російського капіталу перевищує 50%.

Перший пакет санкцій, який уже неформально схвалено Кабміном, є аналогом заходів, уведених США та Євросоюзом. Йдеться здебільшого про заборону залучення фінансування терміном понад 90 днів, заборону на постачання товарів та обладнання військового та подвійного призначення, а також заборону на постачання нафтогазового устаткування.

Другий пакет санкцій, деталі й точні формулювання якого наразі обговорюють, може включати обмеження для компаній з російським капіталом на участь у приватизації та державних тендерах, а також заборону газовим компаніям з Росії, присутнім на українському ринку.

Нагадаємо, що громадяни РФ володіють кожною десятою компанією з рейтингу 200 найбільших компаній в Україні. До найбільших активів Росії та її олігархів в Україні входять такі компанії, як Промінвестбанк, Сбербанк России, ВТБ, Альфа-Банк, металургійний холдинг ССД, "Київстар", "МТС", "Лукойл-Україна", ТРЦ "Океан плаза" і готель "Прем'єр Палац" у Києві, лотерейні компанії МСЛ і "Патріот", сигаретний дистриб'ютор "Мегаполіс", страховики "ІНГО Україна" і "Провідна", а також безліч інших компаній.

23 липня прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв, що Україна запровадить санкції проти російських чиновників і компаній за підтримку сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram