ГоловнаПолітика

Суд відмовився заарештувати бійців 51 бригади, яких підозрюють у дезертирстві

Бійців підозрюють в ухиленні від служби

Суд відмовився заарештувати бійців 51 бригади, яких підозрюють у дезертирстві
Фото: Предоставлено волонтерами

Жовтневий районний суд Запоріжжя відмовився заарештувати військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади, яких підозрюють у дезертирстві.

Про це заявив Генпрокурор Віталій Ярема, пише ТСН.

"Вчора відбувалося активне провадження шодо військовослужбовців 51 бригади. Прокурор у військовій сфері Південного регіону мені доповів про те, що вони пропонували суду обрати запобіжний захід військовослужбовцям у вигляді утримання під вартою. Але суд не підтримав цю пропозицію, і сьогодні військовослужбовці перебувають на волі", - сказав Ярема.

16 бійців відпустили 1 серпня, ще сімох - сьогодні, 2 серпня. Розгляд справ ще 18 військових продовжиться у понеділок. Загалом підозрюють у дезертирстві 41 бійця 51 бригади.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що понад 40 бійців 51 бригади перетнули кордон з Росією у районі пункту "Ізварине" в Луганській області. За словами офіцера 51 бригади, бійці були змушені це зробити, щоб не потрапити під обстріл терористів. Потім військових доправили в Запоріжжя до військової частини А1978.

Тепер їм закидають злочин за статтею 409 Кримінального кодексу ("Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом"). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram