ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за вибори на пропорційній системі з відкритими списками

Якщо ж парламент не прийме новий закон, вибори пройдуть за чинною системою

Порошенко виступив за вибори на пропорційній системі з відкритими списками
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко вважає, що новий закон про вибори повинен визначати пропорційну виборчу систему з відкритими списками.

"Який компроміс буде досягнуто у Верховній Раді - це поки що відкрите питання. Попереду тиждень, коли, ми домовилися, парламентська комісія за участю представника Президента в парламенті опрацює виборчу систему", - зазначив він в інтерв'ю телеканалам.

При цьому Петро Порошенко зазначив, що дехто хоче використати недосконале виборче законодавство для того, щоб відкласти вибори.

"Україна не має часу на розмови. Домовляться про пропорційну систему з відкритими списками - хай ідуть на пропорційну систему, взагалі не здатні домовитися - обиратимуться так, як у законодавстві є зараз, але вибори відбудуться за будь-якої погоди", - підкреслив він.

Порошенко також заявив, що видасть указ про розпуск Верховної Ради одразу ж після появи конституційних підстав.

Нагадаємо, напередодні Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, спікер ВР Олександр Турчинов та керівники депутатських фракцій і груп домовилися про необхідність скорочення терміну виборчої кампанії на позачергових виборах Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram