ГоловнаПолітика

Суд повернув у держвласність частину мисливських угідь Януковича

"Будинок лісника" впіймали на порушенні договору оренди

Суд повернув у держвласність частину мисливських угідь Януковича
Фото: vyshgorod.olx.com.ua

Господарський суд Київської області повернув у держвласність 2,6 га лісу, які перебували у власності фірми "Будинок лісника", пов'язаної з колишнім президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, цю ділянку на території Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу 2012 року передали в користування на 49 років за рішенням Київської обладміністрації.

Її мали використовувати виключно для культурно-оздоровчих і рекреаційних цілей, а "Будинок лісника" взявся будувати там.

Це дало привід прокуратурі Київської області звернутися до суду з проханням розірвати договір із цією фірмою і повернути ділянку у держвласність.

Нагадаємо, на території Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу розташовано "мисливський будинок Януковича", який офіційно оформлено на фірму "Будинок лісника". Кінцевим власником "Будинку лісника" є ті самі офшорні структури, що й володіють "Межигір'ям".

Варто зазначити, що ця ділянка є лише малою частиною угідь, які було передано в користування "Сім'ї".

2012 року повідомляли, що Київська облрада передала 30 тис. га лісу Товариству мисливців і рибалок "Кедр", яке пов'язують із Януковичем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram