ГоловнаПолітика

Міжнародні експерти успішно виконали місію на місці аварії "Боїнга", - Порошенко

Порошенко відзвітував про виконану роботу перед прем'єр-міністрами Нідерландів та Австралії

 Міжнародні експерти успішно виконали місію на місці аварії "Боїнга", - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Група міжнародних експертів сьогодні успішно виконала місію на місці катастрофи лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив під час телефонних переговорів з прем'єр-міністрами Нідерландів та Австралії Марком Рютте та Тоні Ебботтом, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко повідомив головам урядів Нідерландів та Австралії, що, незважаючи на протидію бойовиків, групі інспекторів у складі восьми представників ОБСЄ, двох з Австралії та двох з Нідерландів був забезпечений доступ до місця падіння збитого літака рейсу МН17.

"Виконавши свої функції, сьогодні о16:02 група благополучно повернулася у безпечну зону до місць базування. Місія успішно здійснена", - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко поінформував Рютте та Ебботта про ратифікацію Верховною Радою угод з Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння малайзійського літака та з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування.

Нагадаємо, сьогодні у зоні проведення АТО оголошено день ОБСЄ, у зв'язку з роботою міжнародних експертів на місці катастрофи авіалайнера. Силовики не ведуть бойових дій, проте бойовики порушують режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram