ГоловнаПолітика

Рада відмовилася відправляти у відставку Мусія

У МОЗ говорять про спроби корупціонерів вплинути на міністра

Рада відмовилася відправляти у відставку Мусія
Фото: www.dyvys.in

Верховна Рада сьогодні не підтримала відставку міністра охорони здоров'я Олега Мусія.

Про це повідомили у прес-службі МОЗ. Парламент не підтримав проект постанови "Про звільнення Мусія Олега Степановича від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України", авторами якого виступили нардепи Анжеліка Лабунська та Роман Стаднійчук.

"На вимогу народного депутата Анатолія Диріва (фракція ВО "Батьківщина") проект постанови раптово, з голосу був внесений на голосування. При цьому були порушені всі регламентні процедури - проект постанови розглядався без висновку профільного комітету, міністру не надали слово для виступу", - сказано в повідомленні.

Мусій зазначив, що спроба корупціонерів, яким він перекриває можливість розкрадати державні кошти, розправитися з ним руками парламенту провалилася. За його словами, "підкилимні ігри та шантаж не зупинять його боротьбу за очищення галузі від зловживань".

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив парламентському комітету з питань охорони здоров'я розібратися з профпридатністю голови МОЗ. Після того Кабмін поклав на міністра Мусія персональну відповідальність за зрив програми закупівель лікарських засобів, медичних імунологічних препаратів (вакцин), виробів медичного призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram