ГоловнаПолітика

Прокуратура Криму знову наскочила в Меджліс

Окупанти зацікавилися благодійним фондом татар

Прокуратура Криму знову наскочила в Меджліс
Флаг Украины над зданием Меджлиса
Фото: QHA

Кримські прокурори в четвер принесли повістку благодійному фонду Меджлісу кримськотатарського народу, в якій вимагали надати звіт про діяльність.

Про це заявив керівник управління зовнішніх зв'язків Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін виданню "Крым.Реалии".

"Згідно з повісткою, яку принесли, "Фонд Крим" повинен сьогодні з'явитися в прокуратуру та надати звіти про свою роботу за весь період діяльності. Але це нереально, тому що на такі звіти піде щонайменше кілька днів", - сказав він.

Хамзін вважає, що так окупанти тиснуть на Меджліс.

Він припускає, що діяльність "Фонду Крим" хочуть заборонити. "Фонд Крим" є дуже важливою для нас організацією, він є благодійною організацією нашої структури. Я думаю, вони обов'язково вигадають якісь порушення і, цілком можливо, що вони будуть працювати на заборону діяльності цього фонду. Ми відчуваємо пресинг, звичайно, у рамках таких дій, коли нам не дають навіть висловитися, коли йдуть порушення вже навіть російського законодавства в односторонньому напрямку з метою знищення Курултаю та Меджлісу", - вважає він.

Хамзін зазначив, що засновником фонду є Курултай кримськотатарського народу, президент якого - народний депутат України Мустафа Джемілєв - є в опалі в нової кримської влади.

Нагадаємо, кримські татари побоюються, що восени влада Криму спробує ліквідувати Меджліс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram