ГоловнаПолітика

У Меркель заперечують наявність таємної угоди з Путіним, - ЗМІ

Представник канцлера Німеччини назвала заяву Independent безпідставною

У Меркель заперечують наявність таємної угоди з Путіним, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Представник канцлера Німеччини Ангели Меркель Крістіан Віртц назвала безпідставними заяви в нинішній газеті Independent про "таємний план", який нібито обговорювали Меркель і президент РФ Володимир Путін для врегулювання ситуації в Україні.

Про це повідомляє BBC Україна.

Як повідомляли, Independent, посилаючись на неназвані джерела, повідомила, що лідери Німеччини та Росії мають "таємний план", який передбачає визнання анексії Криму Росією в обмін на нову угоду і "стабілізацію" кордонів України.

"Є більш спірні аспекти: щоб російська сторона визнала план Меркель прийнятним, міжнародній спільноті довелося б визнати незалежність Криму і його анексію Росією", - йдеться в статті.

План нібито передбачає кілька кроків: в обмін на міжнародне визнання Криму як території Росії Москва повинна припинити фінансову та військову підтримку сепаратистів на сході України, укласти новий газовий договір за прийнятними цінами, заплатити 1 млрд доларів як компенсацію втрати Україною орендної плати за базування Чорноморського флоту в Криму і не заважати торговим відносинам України з ЄС у рамках Угоди про асоціацію та вільну торгівлю. Україна, зі свого боку, повинна відмовитися від ідеї членства в НАТО і надати Донецькій і Луганській областям ширші повноваження, пише Independent.

Однак, як пише видання, переговори припинилися після того, як над Донбасом збили малайзійський авіалайнер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram