ГоловнаПолітика

СБУ підозрює офіцера Нацгвардії в замаху на Авакова

Його вже затримали

 СБУ підозрює офіцера Нацгвардії в замаху на Авакова
Фото: mvs.gov.ua

СБУ затримала офіцера Національної гвардії за підозрою в підготовці замаху на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"29 липня 2014 року Служба безпеки України затримала громадянина України "М", старшого офіцера Національної гвардії України, який своїми злочинними діями сприяв діяльності терористичної групи.

Встановлено, що "М" під час перебування у червні-липні 2014 року в зоні проведення АТО в Донецькій області встановив контакт з керівником розвідувального підрозділу (позивні "Бонаква", "П'ятнадцятий", наразі перебуває у м. Донецьку) терористичної групи під керівництвом громадянина РФ Гіркіна І.В. (Стрєлкова) та передавав бойовикам інформацію про плани керівництва сил АТО, дані про командирів, місця розташування, чисельність особового складу та озброєння батальйонів "Дніпро" та "Дніпро-2", місця розташування прихованих вогневих позицій ЗС України у Слов'янському районі та блокпостів сил АТО", - йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначають, що затриманий заздалегідь поінформував бойовиків про прибуття 1 липня 2014 року в зону проведення АТО Авакова з метою підготовки терористами замаху на нього.

"Також "М" надав бойовикам інформацію про місце дислокації та систему охорони штабу АТО в Ізюмському районі Харківської області і запропонував терористам здійснити збройний напад на штаб", - додали у прес-службі.

Передана затриманим офіцером інформація підпадає під статті 1.1.4., 1.1.5., 1.1.6. та 1.1.7. даних, що становлять державну таємницю.

Нагадаємо, 16 липня з'явилася інформація, що в зоні антитерористичної операції на Авакова було скоєно замах. Сам голова МВС не постраждав. Після цього радник голови МВС Зорян Шкіряк повідомив, що замовником і безпосереднім організатором замаху на Авакова є керівник групи бойовиків, що утримують Горлівку (Донецька обл.), громадянин РФ Ігор Безлер ("Бєс").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram