ГоловнаПолітика

РНБО: РФ у середу переправила в Україну 7 установок "Град"

Росія далі готується до вторгнення

РНБО: РФ у середу переправила в Україну 7 установок "Град"
Фото: www.gazeta.lviv.ua

Увечері 30 липня з Донецька Ростовської області в Луганську область проїхали 7 систем «Град» і 11 автомобілів УРАЛ.

Про це йдеться у зведеннях РНБО.

Там також зазначено, що російські збройні сили далі накопичують військову техніку та підрозділи на кордоні із Сумською та Харківською областями.

У лісистій місцевості поблизу села Козино Курської області РФ росіяни готують вогневі позиції для обстрілу території України. За 2 км від лінії кордону із Сумською областю виставлено інформаційні знаки з написом "Вогневий рубіж".

Біля російського села Шрамко, за 25 метрів від кордону, створено позиції для 8 бойових машин десанту. Біля села Селезньова, за 50 метрів від кордону, розташовано взводні групи ЗС РФ з бронетехнікою. На околиці села Поділ-Гора, за 7 км від кордону, розташовано військовий табір.

На території Криму також спостерігають додаткове розгортання тактичної групи, яка має 31 танк, гаубичну батарею 152 мм, підрозділ установок "Град". На півострів із території РФ передислоковано підрозділи 7 повітряно-десантної, 18 мотострілецької бригад, 61 окремої бригади морської піхоти і 75 полку спецпризначення.

Нагадаємо, МЗС України скерував через ОБСЄ запит у Росію з вимогою роз'яснити військову діяльність поблизу державного кордону з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram