ГоловнаПолітика

Кабмін виділив армії 9,5 млрд гривень

У четвер Рада повинна передбачити для силовиків ще 9 млрд

Кабмін виділив армії 9,5 млрд гривень
Фото: Макс Левин

Уряд виділив 9,494 млрд гривень на потреби Збройних сил.

Про це йдеться в розпорядженні №678-р від 17 липня, опублікованому на сайті уряду 30 липня.

Зокрема, Міністерству оборони виділено 8,987 млрд гривень, а Головному управлінню розвідки Міноборони - 507,630 тис. гривень.

Кошти виділено з резервного фонду держбюджету для виплати матеріального забезпечення військовослужбовцям, придбання житла та виплати одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців, на матеріально-технічне забезпечення Збройних сил осінньо-зимової пори.

Зокрема кошти підуть на забезпечення Збройних сил речовим і медичним майном, паливно-мастильними матеріалами, а також створення, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової та розвідувальної техніки, іншого військового майна.

Окрім того, виділені кошти заплановано скерувати на спецзаходи, відновлення непорушних запасів і підготовку казармено-житлового фонду військових містечок у стаціонарних і польових умовах до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, змінами до держбюджету, які парламент має розглянути в четвер, передбачено виділення ще 9,1 млрд гривень на фінансування АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram