ГоловнаПолітика

Зустріч у Мінську стосовно Донбасу перенесли, - джерело

Обговорювати будуть обмін полоненими та безпеку зони падіння "Боїнга"

Зустріч у Мінську стосовно Донбасу перенесли, - джерело
Фото: EPA/UPG

Зустріч представників України та сепаратистів у Мінську, яка була запланована на четвер, перенесли на в п'ятницю, 1 серпня.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на джерело у контактній групі.

"Це не будуть консультації з мирного врегулювання. Там передбачається обговорити дуже вузьке коло питань. Швидше, це можна назвати зустріччю представників самопроголошених республік з українською стороною", - сказав співрозмовник агентства.

Він повідомив, що під час зустрічі передбачається обговорити два питання.

"Перше з них - обмін полоненими, друге, швидше за все, - забезпечення безпеки експертів, які працюють на місці катастрофи малайзійського "Боїнга", - зазначив співрозмовник.

Він також повідомляє, що зустріч пройде у скороченому форматі.

"Контактна група під керівництвом Віктора Медведчука брати участь у цій зустрічі не планує. Передбачається, що кількість учасників буде набагато менша, ніж на консультаціях, що проводилися раніше у Донецьку. Чи прийме участь у зустрічі екс-президент України Леонід Кучма, поки що невідомо", - сказало джерело.

Нагадаємо, 30 липня президент Петро Порошенко уповноважив робочу групу на проведення консультацій 31 липня у Мінську щодо забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram