ГоловнаПолітика

G7 готова і далі розширювати санкції щодо Росії

До скасування санкцій може привести шлях деескалації ситуації

G7 готова і далі розширювати санкції щодо Росії
Фото: @BarrosoEU

Лідери країн "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія і США) готові ввести подальші санкції щодо Росії, якщо російська влада не припинить дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це йдеться в заяві лідерів країн G7.

"Росія, як і раніше, має можливість вибрати шлях деескалації, що привело б до скасування цих санкцій. Однак, якщо вона не зробить цього, ми, як і раніше, готові до подальшого фінансового покарання за такі дії", - наголошується в заяві.

Лідери "Великої сімки" та Європейського Союзу висловлюють стурбованість діями Росії, що спрямовані на підрив суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, а також черговий раз засуджують анексію Криму.

У заяві наголошується, що Росія не змінила курсу дестабілізації ситуації в Україні, у зв'язку з чим було оголошено додаткові санкції.

Лідери "Великої сімки" підкреслюють, що такими діями хочуть змусити Росію припинити підтримку сепаратистів на сході України.

Лідери "Великої сімки" закликають всі сторони до переговорів, зокрема в рамках тристоронньої контактної групи.

Як повідомлялося, Україна висловлює вдячність країнам Європейського Cоюзу та іншим державам, зокрема США, Канаді, Японії, які виявили солідарність з українським народом і ввели додаткові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram