ГоловнаПолітика

Гуманітарним коридором із Луганська в середу скористалися 98 осіб

Коридор запрацював лише о 14:00

Гуманітарним коридором із Луганська в середу скористалися 98 осіб
Фото: Макс Левин

Луганська облдержадміністрація повідомляє, що в середу гуманітарним коридором з Луганська скористалися 98 жителів міста, було пропущено 36 машин.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛОДА.

"Коридор працює вже другий день, - розповіла в. о. голови Луганської ОДА Ірина Верігіна. - Було заплановано, що він працюватиме від 10:00 до 16:00. Але терористи не дають нам можливості вчасно починати вивозити людей: і вчора, і сьогодні коридор запрацював лише о 14:00, оскільки до цього часу сепаратисти не припиняли вогонь".

Тільки після 14:00 припинився обстріл і мирні жителі змогли виїхати з Луганська, не піддаючи своє життя небезпеці.

"Усім, хто залишає місто, ми надаємо всебічну допомогу. Працюють лікарі, психологи, міліція. Тих, кому потрібна медична допомога, переправляють до лікарні. Крім того, всіх, хто бажає, готовий прийняти табір для біженців у Сватовому. Інші за бажання можуть поїхати далі, в інші регіони нашої країни", - зазначила Верігіна.

Коридор проходить по вул. Радянській - вул. 16-та лінія - вул. Фрунзе - вул. Шевченка, далі по шосе Луганськ - Щастя через Металіст. На блокпостах 3001 (на північ від н. п. Металіст) і 1203 (Весела гора) організовано пункти збору та перевірки. Фільтраційний пункт працює на території частини Державної служби з надзвичайних ситуацій України в м. Щастя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram