ГоловнаПолітика

Рада у четвер збереться в закритому режимі

Питання відставки уряду розглядатимуть останнім

Рада у четвер збереться в закритому режимі
Фото: Макс Левин

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України, призначене на четвер, 31 липня, відбудеться в закритому режимі.

Про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

Депутати почнуть роботу о 10:00 із заслуховування міністра оборони Валерія Гелетея.

Після цього Рада розгляне урядові законопроекти щодо змін до держбюджету, Податкового кодексу, реформування НАК "Нафтогаз України".

Також депутати розглянуть законопроект про податковий та митний контроль у вільній економічній зоні Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території.

Крім того, Рада розгляне пропозиції Президента Петра Порошенка з ратифікації угод з Австралією про направлення в Україну до 250 озброєних осіб поліцейського, військового і цивільного персоналу у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines у Донецькій області та з Нідерландами про міжнародну місію до 700 озброєних осіб щодо захисту розслідування авіакатастрофи (№0088).

Повторно з пропозиціями Президента парламент розгляне ветовані ним законопроекти про місцеперебування і право на освіту громадян з тимчасово окупованої території та про державну допомогу переселенцям із Криму та зони антитерористичної операції.

Питання довіри уряду стоїть останнім у порядку денному.

Наприкінці засідання Верховна Рада заслухає заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо його відставки.

Нагадаємо, минулого тижня Яценюк подав у відставку через відмову депутатів приймати подані урядом законопроекти. Після втручання Президента прем'єр повернувся на роботу, наполягаючи, щоб парламент прийняв необхідні проекти законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram