ГоловнаПолітика

З полону терористів звільнили 17 військових, - Порошенко

Операція зі звільнення заручників була на особистому контролі Президента і мала гриф "таємно"

Під час успішно проведеної операції 17 заручників було звільнено і сьогодні вони прибули до Києва.

Про це Президент України Петро Порошенко розповів під час зустрічі з матерями і дружинами військовослужбовців, які перебували в полоні бойовиків у Горлівці, повідомляє прес-служба Президента.

“Ми боремося за те, щоби звільнити всіх українців, які перебувають у заручниках у бандитів і терористів. Незважаючи на те, що до хлопців ці нелюди застосовують тортури, наші військові мають дуже міцний дух і з честю витримують випробування", - сказав Порошенко.

Президент повідомив, що операція зі звільнення заручників була на його особистому контролі і мала гриф "таємно", адже будь-яка зайва інформація могла б зашкодити звільненню полонених.

Саме тому дружинам і матерям повідомили про долю їхніх близьких тільки після остаточного завершення всіх дій зі звільнення українських військових.

"Я вам обіцяв 24 години на добу цим займатися. І незважаючи на те, що зараз дуже важка ситуація, життя і здоров'я кожного українського громадянина для мене є пріоритетом", - заявив Глава держави.

Президент повідомив, що на сьогодні в полоні у бойовиків перебувало 168 заручників. "Відтепер їх кількість зменшилася на 17", - констатував Президент.

Нагадаємо, 23 липня заступник міністра оборони Петро Мехед заявив, що 53 військовослужбовці Збройних сил перебувають у полоні терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram