ГоловнаПолітика

Нові санкції є потужним сигналом лідерам РФ, - заява ЄС

Санкції підкреслюють неприпустимість анексії Криму, дестабілізації ситуації, а також вбивства пасажирів "Боїнга"

Нові санкції є потужним сигналом лідерам РФ, - заява ЄС
Фото: ImageLink Photography / Dennis Kan

Пакет нових обмежувальних заходів, узгоджених сьогодні Європейським союзом щодо Російської Федерації, є потужним сигналом лідерам РФ, що дестабілізація обстановки в Україні або будь-якій іншій сусідній державі Східної Європи принесе великі витрати для економіки.

Про це йдеться в заяві президента Європейської ради Германа Ван Ромпея та голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, повідомили в прес-службі Європейської ради.

"Сьогодні Європейський союз узгодив пакет значних додаткових обмежувальних заходів, спрямованих на секторальне співробітництво і обмін з Російською Федерацією. Ці рішення будуть обмежувати доступ на ринки ЄС капіталу для російських державних фінансових інститутів, накладати ембарго на торгівлю зброєю, встановлять заборону на експорт для товарів подвійного призначення і скоротять російський доступ до чутливих технологій, особливо в галузі нафтового сектора", - наголошується в ньому.

Цей пакет посилює недавно розширений список осіб і організацій, що підривають територіальну цілісність і суверенітет України, в тому числі призупиняє фінансування низки програм Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку, обмежує інвестицій та торгівлю з невизнаною Республікою Крим та Севастополем, сказано в заяві.

Санкції спрямовані на підкреслення неприпустимості і покарання за анексію території і навмисної дестабілізації ситуації в сусідній суверенній країні, а також убивство 298 пасажирів літака.

"Росія виявиться дедалі більше ізольованою через свої власні дії", - сказано в заяві, яку цитує РБК-Україна.

Як наголошується, Євросоюз як і раніше готовий до змін у відносинах з Росією, якщо вона недвозначно сприятиме вирішенню української кризи.

Нагадаємо, 29 липня ЗМІ повідомили про те, що уряди країн ЄС узгодили секторальні санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram