ГоловнаПолітика

В ІО уточнили: бойовики вбили одного з дітей переселенців

Раніше Тимчук заявляв, що терористи розстріляли автобус із сиротами

В ІО уточнили: бойовики вбили одного з дітей переселенців
Фото: EPA/UPG

У групі "Інформаційний опір" уточнили, що бойовики на Донбасі розстріляли не автобус із дітьми-сиротамии, а транспорт з мирними жителями. У результаті все-таки загинула одна дитина.

Про це координатор групи Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці у "Фейсбук".

"Уточнення щодо обстрілу бойовиками "ДНР" мікроавтобуса і загибелі дитини. Ми б дуже хотіли помилитися, але, на превеликий жаль, повідомлення групи "ІО" щодо обстрілу терористами "ДНР" транспорту з мирними жителями і загибелі дитини підтверджується. Наші джерела допустили неточність лише в тому, що мова йде не про вихованців дитячих будинків, котрих вивозять з Донецька (колону транспорту з цими дітьми було обстріляно бойовиками, але, на щастя, обійшлося без жертв). Трагічний випадок з обстрілом транспорту і загибеллю дитини, про який ми повідомили, стався вчора під час вивозу дітей біженців, яких батьки намагалися вивезти з Донбасу в приватному порядку", - зазначив Тимчук.

За даними експерта, українські спецслужби також володіють відповідною інформацією і на даний час "розслідують цей жахливий злочин бойовиків".

Нагадаємо, раніше Дмитро Тимчук повідомив, що в понеділок на ділянці траси Донецьк-Волноваха бойовики "ДНР" розстріляли мікроавтобус з 60 дітьми, яких евакуювали з дитячих будинків Донбасу. Внаслідок цього нібито 1 дитина загинула і 10 отримали поранення.

Після цього омбудсмен Валерія Лутковська спростувала цю інформацію. Також LB.ua про це сказала Дарія Касьянова, керівник програми "Сирітству - ні" фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram