ГоловнаПолітика

Українські військові звільнили Дебальцеве

У прес-центрі АТО кажуть, що це дозволило розблокувати оточені підрозділи ЗСУ

 Українські військові звільнили Дебальцеве
Фото: Макс Левин

Сили антитерористичної операції сьогодні звільнили Дебальцеве Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр АТО у своєму Facebook.

"Сьогодні завдяки успішно проведеній військовій операції силами АТО було звільнено населений пункт Дебальцеве Донецької області. Нагадаємо, що Дебальцеве має велике стратегічне значення, оскільки є не лише потужним залізничним вузлом України, а й тим містом, яке дозволило остаточно розблокувати підрозділи Збройних сил України, які в оточенні гідно і мужньо стримували атаки загарбників, не дозволяючи бандитам провозити на територію України зброю і боєприпаси", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за станом на сьогодні, заблокованим частинам і підрозділам військ АТО надано допомогу в повному обсязі. Вони забезпечені зброєю і боєприпасами. Проведено евакуацію поранених, яким надано кваліфіковану медичну допомогу. На даний момент на дорогах встановлено й обладнано додаткові блокпости.

"Це дозволило зміцнити наші позиції і ще більше звузити кільце навколо Горлівки та Донецька. У такий спосіб перекривається більшість шляхів для постачання ресурсів загарбникам і бандитам", - повідомляють у прес-центрі.

Також, згідно з повідомленням, після зачистки в населеному пункті Дебальцеве підрозділи АТО виявили велику кількість техніки, боєприпасів і озброєння.

"Панічно тікаючи від ударів Збройних сил України, найманці залишають все те, чим так щедро їх обдарували замовники безладу в Україні", - зазначають у прес-центрі.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що військові увійшли до Дебальцевого, Шахтарська, Тореза і Лутугиного. При звільненні населеного пункту Лутугине в Луганській області загинуло дванадцять добровольців батальйону "Айдар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram