ГоловнаПолітика

​У бік України рухається колона російської військової техніки, - РНБО

У відомстві заявляють про концентрацію військ біля російсько-українського кордону

​У бік України рухається колона російської військової техніки, - РНБО
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Біля російсько-українського кордону на території Росії спостерігається висока концентрація російських військ.

Про це на брифінгу повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Навпроти пункту пропуску "Ізварине" зафіксовано формування колони військової техніки Росії, що складається з 16 КамАЗів. Колона рухалася у бік території України", - сказав він.

Також, за словами Лисенка, на трасі "М04-Дон" було помічено пересування тягачів з 10 танками Т-64 та 3 автомобілі "Урал", які рухалися у бік Луганської області.

Спікер стверджує, що значна група російських військ зосереджена навпроти Луганського прикордонного загону.

Так, у напрямку Шрамко (Росія), за 25 метрів від держкордону окопалися 8 бойових машин десанту. Окрім того, у напрямку Селезньова (Росія), за 50 метрів від держкордону розташовані взводні групи військовослужбовців Росії, а також бронетехніка.

За даними РНБО, біля Новомиколаївки (Ростовська область) зафіксовано 20 одиниць бронетехніки, біля Селезньова - 10 одиниць бронетехніки, а біля Катеринівки, окрім бронетехніки, знаходиться до 40 установок "Град".

Також спікер підкреслив, що на аеродромі Валуйок (Бєлгородська область) знаходиться 29 вертольотів марки К-52 та 2 військові літаки.

"На околиці російського села Поділ-Гора, за 7 км від кордону з Сумською областю розташований військовий табір. Із залізничної станції "Уразове", що навпроти Харківської області, відвантажено 6 БТРів. На аеродромі міста Валуйки Бєлгородської області, за 18 км від кордону навпроти відділу прикордонної служби "Тополі" Харківського загону виявлено базування 29 вертольотів КА-52 та двох військових літаків", - зазначив також Лисенко.

Нагадаємо, вчора у результаті обстрілу прикордонного пункту пропуску "Довжанський" у Луганській області з території Російської Федерації вбито 4 та поранено 2 українських прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram