ГоловнаПолітика

МВС заявило, що бойовики ховали загиблих у центрі Слов'янська

Знайдено спільну могилу

МВС заявило, що бойовики ховали загиблих у центрі Слов'янська
Боевики в Славянске (архив)
Фото: EPA/UPG

Співробітники Міністерства внутрішніх справ виявили 14 тіл, похованих в одній могилі у центрі Слов'янська Донецької області. Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"У цій спільній могилі знаходилося 14 тіл, 3 з яких вдалося ідентифікувати, а інші буде відправлено на експертизу", - сказав він.

За словами Геращенка, ідентифіковано тіла двох синів пастора протестантської церкви Преображення Господнього, а також прихожанина цієї церкви Віктора Бродарського, у якого залишилося троє дітей.

Радник міністра стверджує, що окрім убитих 9 червня прихожан, у цій спільній могилі могли бути і тіла бойовиків.

Геращенко сказав, що поховання відбулося 15 або 16 червня за наказом самопроголошеного "міністра оборони" "Донецької народної республіки" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Про цю спільну могилу правоохоронцям розповіли жителі Слов'янська відразу після звільнення міста силами антитерористичної операції.

Нагадаємо, за даними ООН, з початку проведення антитерористичної операції (середина квітня) по 26 липня в Україні загинули щонайменше 1129 мирних жителів, ще 3442 людини отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram