ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відкрила справу проти Єфремова (документ)

Нардепа звинувачують у зловживанні владою та тиску на посадових осіб

Генпрокуратура відкрила справу проти Єфремова (документ)
Архив
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за фактом зловживання владою.

Про це йдеться в листі слідчого ГПУ громадській організації "Центр протидії корупції".

"Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Його звинувачують у зловживанні владою та протиправному тиску на посадових осіб з метою отримання матеріальної вигоди. Згідно з ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років", - йдеться в повідомленні організації.

Згідно з інформацією, оприлюдненою ГПУ, Єфремова звинувачують у тому, що він як народний депутат тиснув на співробітників державного підприємства "Луганськвугілля", змушуючи їх закупити обладнання у двох фірм. У першої під назвою ТОВ "ДС-8", основним власником якої є його син, у другої - ТОВ "Індекспром", одним із власників є дружина Єфремова. Вигравши тендери, ці фірми постачили обладнання втричі дорожче від ринкової ціни на загальну суму 232,38 млн грн, фактично обікравши державний бюджет на понад 100 млн грн.

Фото: antac.org.ua

Нагадаємо, органи прокуратури перевіряли причетність Єфремова до сепаратизму. Результатів перевірки не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram