ГоловнаПолітика

72-га і 79-та бригади отримали обіцяну допомогу, - Тимчук

Командування відзвітувало про надходження продовольства і боєприпасів.

72-га і 79-та бригади отримали обіцяну допомогу, - Тимчук
архивное фото
Фото: Кузьма Джунь

Бійці 72-ї та 79-ї бригад, які другий тиждень перебувають в оточенні в районі села Дякове біля кордону з Росією, отримали допомогу у вигляді боєприпасів, продовольства, води і медикаментів.

Про це на своїй сторінці

у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"За нашими даними, командування бригад відзвітувало про те, що отримано необхідний запас продовольства, води, медикаментів і боєприпасів. Триває процес розподілу цих запасів між підрозділами", - заявив він зокрема.

При цьому Тимчук додав, що ситуація, в якій опинилися підрозділи 72-ї механізованої бригади та 79-ї аеромобільної бригади, залишається гранично складною. Однак військовослужбовці мужньо тримають оборону.

Нагадаємо, бійці 72-ї і 79-ї бригад заблоковані біля самого кордону з Росією і перебувають під постійним обстрілом. З одного боку по них стріляють сепаратисти з "Градів", з іншого - російська артилерія з території РФ. Відповісти останнім вони не можуть, оскільки снаряди потраплять на російську територію.

Бійці звернулися по допомогу в штаб АТО і особисто до Президента Петра Порошенка. Учора ввечері, 26 липня, глава держави заявив, що

72-га і 79-та бригади отримали допомогу у вигляді продовольства і боєприпасів. А вранці 27 липня активіст, який допомагає військовим, спростував отримання допомоги безпосередньо цими бригадами. Продовольство і боєприпаси, за його відомостями, дісталися іншим формуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram