ГоловнаПолітика

Штаб АТО: терористи використовують символіку України при вбивствах мирних жителів

За ніч втрат серед військових не було

Штаб АТО: терористи використовують символіку України при вбивствах мирних жителів
Танк боевиков с надписью "На Киев"

За даними розвідки Збройних Сил України, терористи зафарбували написи "На Київ" і "На Львів" на двох своїх танках, повісили на них прапор України і почали обстріли житлових кварталів Донецька та інших прилеглих міст.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у "Фейсбуці".

Також в штабі АТО змалювали поточну ситуацію в зоні операції.

"Ситуація характеризується спробами незаконних збройних формувань втримати під своїм контролем міста Донецьк і Горлівка. Маргіналами ведеться активна агітаційна і пропагандистська робота серед місцевого населення на користь "ДНР". Триває здійснення передислокації терористичних груп. Загарбники намагаються утримати ситуацію під своїм контролем і не допустити акцій спротиву з боку місцевого населення", - зазначено в повідомленні.

Також повідомляється, що активізувалися розвідувально-диверсійні групи професійних найманців, які пройшли відповідну підготовку. вони влаштовують терористичні акти проти мирного населення.

Упродовж минулої доби тривав обстріл апорту Луганськ з установок БМ 21 "Град". Його обстрілювали о 17.25, 18.06, 22.25, 05.25. Втрат серед особового складу немає.

О 4.00 блокпост поблизу Андріївки обстріляли з мінометів. Втрат немає.

Як повідомляє на своїй сторінці у "Фейсбук" військовий експерт Дмитро Тимчук, штаб АТО організував доставку боєприпасів, продовольства і медикаментів підрозділам силовиків у прикордонних районах. За його даними, всі підрозділи доповіли про отримання допомоги в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram