ГоловнаПолітика

МЗС: у міжнародному таборі в Болгарії дітям забороняли носити українську символіку

Україна направила Болгарії ноту протесту

Міністерство закордонних справ направило ноту протесту Болгарії у зв'язку з тим, що керівник групи аніматорів літнього табору "Містраль" у Болгарії Ігор Абессінов заборонив дітям з України носити вишиванки і українські віночки, пригрозивши негативними наслідками.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС."МЗС України обурений і категорично засуджує дискримінаційні та українофобські вчинки керівника групи аніматорів літнього табору "Містраль" на узбережжі Чорного моря в Болгарії Ігоря Абессінова щодо дітей з України", - сказано в повідомленні. Згідно з ним Абессінов заборонив демонстрацію і носіння українських національних символів.

МЗС вважає подібні демонстраційні прояви неповаги до української національної символіки розпалюванням ксенофобських настроїв та порушенням прав і свобод людини.

Україна закликає болгарську сторону провести розслідування цього інциденту і вжити заходів, щоб уникнути подібних випадків у майбутньому. МЗС вважає подібну поведінку неприпустимою для демократичного суспільства та європейської країни, в якій працює цей громадянин.

Також на місце події для надання необхідного консульсько-правового захисту прибув український консул.

Нагадаємо, в березні Болгарія прийняла на оздоровлення дітей загиблих під час акцій протесту в листопаді-лютому в центрі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram