ГоловнаПолітика

Позачергове засідання Ради відбудеться 31 липня, - прес-служба Президента

Таке рішення прийнято на нараді Президента з Турчиновим, Яценюком і керівниками фракцій

Позачергове засідання Ради відбудеться 31 липня, - прес-служба Президента
Фото: Макс Левин

Позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться в четвер, 31 липня.

Про це повідомляє прес-служба Президента України Петра Порошенка.

"Під час планової наради в п'ятницю Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк разом з керівниками фракцій обговорили схему взаємодії гілок влади в умовах відсутності коаліції в парламенті. Всі керівники фракцій, присутні на нараді, прийняли спільне рішення про проведення наступного тижня у четвер позачергового пленарного засідання Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Заплановано, що позачергове засідання відбуватиметься частково в закритому режимі, де буде обговорено низку питань, пов'язаних із розслідуванням причин катастрофи літака "Малайзійських авіаліній", зокрема, угоду про використання цивільних поліцейських сил.

Президент, спікер Ради, прем'єр разом з керівниками фракцій парламенту домовилися про негайне повернення до розгляду законопроектів "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України".

Депутати також мають намір розглянути питання вотуму довіри прем'єру.

Президент ще раз підкреслив, що розпад коаліції в Раді не повинен паралізувати роботу парламенту і не є правовою підставою для відставки уряду. Глава держави розраховує на подальшу спільну роботу з Яценюком і всім складом Кабміну.

Нагадаємо, 24 липня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку.

Тимчасово виконувати обов’язки прем’єра буде віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram