ГоловнаПолітика

МВС затримало двох "злодіїв в законі" з Грузії, які приїхали допомагати "ДНР"

Один із затриманих дестабілізував ситуацію у в'язницях

МВС затримало двох "злодіїв в законі" з Грузії, які приїхали допомагати "ДНР"

Співробітники міліції затримали 24 липня в Києві двох "злодіїв в законі" з Грузії, які займалися пограбуваннями на користь "ДНР" та підбурюванням ув'язнених до втечі і приєднання до бойовиків.

Затримані Лобжанідзе Георгій Шакроєвич, 1971 р.н., неодноразово судимий на території Грузії та РФ, згідно з обліком Генерального секретаріату Інтерполу належить до категорії "злодій в законі", та Джаніашвілі Гіві Арчелович, 1962 р.н., неодноразово судимий на території Грузії та РФ, належить до категорії "кримінальний авторитет".

Згідно з оперативною інформацією, Лобжанідзе, незаконно прибувши на територію України, впливав на криміногенну ситуацію в Донецькій області, мав кримінальні зв'язки у системі пенітенціарної служби області, контролював злочинні угруповання, які діяли на сході України.

Джаніашвілі також нелегально прибув на територію України на запрошення Лобжанідзе, щоб організовувати кримінальні групи у складі "ДНР", які займалися розбійними нападами на торговельні центри, супермаркети, банки, пограбуваннями, викраденням зброї. Добуті злочинних шляхом кошти і зброя передавалися для потреб ДНР.

Окрім того, слідство має інформацію, що, на прохання невстановлених політиків, Джаніашвілі, використовуючи авторитет "злодія в законі", дестабілізував ситуацію в установах пенітенціарної системи Донецької області, підбурював ув'язнених до акцій непокори, незаконного звільнення та заволодіння зброєю, щоб згодом поповнити лави бойовиків "ДНР".

У Київ Лобжанідзе та Джанішвілі прибули для встановлення контролю над бізнесменами середнього рівня, які змушені були переїхати з Донецька до Києва.

Зараз стосовно Лобжанідзе та Джанішвілі складено адмінпротоколи за ст. 203 КУпАП за порушення правил перебування іноземців в Україні, вирішується питання про примусове видворення з території України.

Нагадаємо, що 19 липня було затримано громадянина Грузії, "злодія в законі "Рамаза Цикорідзе, 1972 р.н., неодноразово судимого на території Російської Федерації та Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram