ГоловнаПолітика

УДАР і "Свобода" вийшли з коаліції. Раду розпустять (оновлено)

Фракції запускають процес розпуску парламенту

Фракції УДАР і "Свобода" вийшли з парламентської коаліції.

Про це оголосили лідери фракцій Віталій Ковальчук та Олег Тягнибок.

За їхніми словами, так вони запускають процес розпуску парламенту й оголошення позачергових виборів.

Голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв після цього звинуватив колишніх партнерів по коаліції в тому, що вони зірвали виділення коштів для АТО, передбачені змінами до держбюджету. Він також зажадав ухвалити закон про вибори до Верховної Ради за пропорційною системою з відкритими списками.

Зі свого боку народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний) заявив із трибуни Верховної Ради про вихід зі складу коаліції 15 позафракційних народних депутатів.

Голова Ради Олександр Турчинов після цього висловив здивування у зв'язку тим, що фракції оголосили про вихід із коаліції, не стримавши обіцянки спершу проголосувати урядові законопроекти про зміни до держбюджету та Податковий кодекс.

ОНОВЛЕННЯ. Також вийшла з коаліції депутатська група "Економічний розвиток", про що повідомила її прес-служба. "Депутатська група "Економічний розвиток

" припиняє членство в парламентській коаліції і підтримує ініціативу про необхідність дострокових виборів відповідно до чинної виборчої системи", - заявив співголова групи Віталій Хомутинник.

Окрім того, покинули коаліцію кілька представників "Батьківщини", зокрема: Володимир Ар'єв, Дмитро Андрієвський, Ігор Гринів, Геннадій Зубко, Ірина Луценко, Юрій Стець, Олександр Бригинець і Микола Томенко - повідомляють "Українські новини".

Згідно з Конституцією, якщо протягом місяця в парламенті не буде створено нову коаліцію, Президент зможе розпустити Раду. З урахуванням того, що на виборчу кампанію потрібно ще два місяці, голосування пройде 26 жовтня. Цю дату раніше називав і Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив, що парламентська коаліція вирішила не оголошувати про свій розпад цього пленарного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram