ГоловнаПолітика

Порошенко хоче більше жінок при владі

Президент підтримує ідею гендерного квотування в законодавстві про вибори

Порошенко хоче більше жінок при владі
Архив
Фото: www.facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко виступає за збільшення присутності жінок у владі.

"Євроінтеграція диктує необхідність більшої присутності жінок у всіх гілках влади", - подає прес-служба Президента слова Порошенка під час зустрічі з жінками - народними депутатами, членами міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" 23 липня.

Президент назвав негативним фактом те, що сьогодні в уряді є тільки одна жінка-міністр, а також те, що в парламенті - лише 10% жінок.

Порошенко висловив свою підтримку позиції жінок - народних депутатів, які виступають за введення гендерного квотування у виборчому законодавстві. "Важливо проаналізувати, законодавчо врегулювати та забезпечити підвищення ролі жінки не тільки в суспільстві, а й в управлінні державою", - сказав він.

Президент поставив завдання міністрові закордонних справ Павлу Клімкіну збільшити кількість жінок-дипломатів, які очолять українські дипломатичні установи, представлятимуть Україну в країнах Євросоюзу. На його думку, "потенціал, освітній і професійний рівень українських жінок є надзвичайно високим, і це слід враховувати владі в реалізації кадрової політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram