ГоловнаПолітика

Австралія відправить 50 поліцейських для охорони місця падіння "Боїнга"

Україна звернулася з такою пропозицією до всіх країн, чиї громадяни загинули

Австралія відправить 50 поліцейських для охорони місця падіння "Боїнга"
Фото: http://president.gov.ua

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт запропонував направити цивільний поліцейський підрозділ чисельністю до 50 осіб для охорони місця падіння пасажирського літака в Донецькій області, забезпечення роботи експертної комісії та збереження доказів.

Як повідомляє прес-служба Президента України, відповідну пропозицію Ебботт зробив під час телефонної розмови з Петром Порошенком.

"Ми хочемо отримати позицію експертів для остаточного підкріплення тих висновків, які вже було зроблено на базі попереднього аналізу даних дистанційного спостереження та нашого розуміння ситуації", - повідомив Ебботт.

Президент Порошенко подякував за ініціативу і запевнив у готовності сприяти міжнародному розслідуванню. Він пообіцяв обговорити питання діяльності поліцейської місії під час своєї зустрічі з міністрами закордонних справ Австралії та Нідерландів, які завтра відвідають Київ.

Ебботт подякував Порошенкові за зусилля, яких Україна докладає для допомоги всім країнам, що постраждали внаслідок трагедії. "Це навіть не назвеш трагедією, - заявив Ебботт, - те, що сталося, є нічим іншим, як звірством".

Нагадаємо, 22 липня Україна закликала країни, громадяни яких стали жертвами авіакатастрофи малайзійського пасажирського літака, розглянути можливість направити цивільні поліцейські підрозділи для забезпечення недоторканності місця катастрофи по всьому його периметру і надання необхідного сприяння розслідуванню.

Серед 298 загиблих в аварії "Боїнга" 27 громадян Австралії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram