ГоловнаПолітика

СБУ впіймала мінометника, який вів вогонь по житлових кварталах Луганська

Навчальний центр мінометників організовано російськими спецслужбами

СБУ впіймала мінометника, який вів вогонь по житлових кварталах Луганська
Фото: Стоп-кадр с видео

Служба безпеки України затримала навідника мінометного розрахунку, який разом з іншими терористами обстрілював житлові квартали Луганська.

Як повідомляється на сайті спецслужби, громадянина України Смирнова Володимира Олександровича було завербовано в бандформування терористичної організації "ЛНР" громадянином РФ Замараєвим Миколою Миколайовичем на прізвисько "Шмига".

За службу на боці терористів російський куратор пообіцяв Смирнову військовий одяг, житло і 2,5 тис. гривень щомісяця.

Найманець пройшов спеціальну підготовку як навідник мінометного розрахунку в навчальному центрі, організованому російськими спецслужбами в Луганську на базі гуртожитків університету, де його інструкторами були військовослужбовці РФ.

За даними СБУ, 17 липня разом з чотирма бойовиками Смирнов, виконуючи роботу коректувальника вогню, зі встановлених у луганському мікрорайоні "Мирний" 122-мм мінометів обстріляв житловий квартал Луганська "Степовий". У результаті обстрілу було поранено військовослужбовців ЗС України та пошкоджено бойову машину сил АТО.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram