ГоловнаПолітика

Ар'єв заявив про складні переговори з Німеччиною та Францією стосові ратифікації УА

Депутат розповів про вірус "містралізації" серед єврочиновників

Ар'єв заявив про складні переговори з Німеччиною та Францією стосові ратифікації УА
Фото: Артем Атаманюк

Депутат Верховної Ради Володимир Ар'єв (фракція "Батьківщини") заявив про складні переговори з Німеччиною і Францією щодо ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, пов'язані з позицією Росії.

Про це він сказав у коментарі, який потрапив до рук LB.ua.

"Я не думаю, що Росія може шантажувати Україну. Це абсолютно безглузда витівка в нинішній ситуації, і Петро Порошенко демонструє стосовно Росії вольові якості, не притаманні його попередникам. А от у Євросоюзі змушені враховувати національні інтереси власних економік, контрактів і фірм", - заявив Ар'єв.

"Досить пригадати ситуацію з будівництвом для Росії французьких вертольотоносців "Містраль". Хочу нагадати, що навіть президент Литви Даля Грибаускайте назвала деякі процеси в ЄС "містралізацією". Тому ми повинні бути особливо виваженими і сконцентрованими, якщо хочемо домогтися позитивного результату для України в переговорах із чиновниками ЄС, які зазнали впливу вірусу "містралізації", - сказав він.

Ар'єв заявив, що вимоги прискорити ратифікацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом, які почали звучати в парламенті, зокрема від депутата Григорія Немирі, пов'язані з виборами, які не так далеко.

"На початку тижня мій колега по фракції Андрій Кожем'якін анонсував розпад коаліції і призначення дострокових парламентських виборів. Після його заяви у Верховній Раді з новою силою активізувалися публічні заклики з вимогою ратифікувати угоду. На мою думку, активізація риторики безпосередньо пов'язана з наближенням перевиборів у Верховну Раду. З одного боку, це свідчить про безумовний позитив - зараз ті, хто раніше намагався всіляко уникнути перевиборів, закликаючи до воєнного стану, тепер почали шукати популярні шляхи до виборців. З іншого боку, прискорення ратифікації Угоди про асоціацію може завдати шкоди національним інтересам України", - сказав він.

Водночас депутат упевнений, що Немиря повинен знати, чому угоду досі не внесено на ратифікацію до парламенту.

"Упевнений, що він знає про складний переговорний процес із Німеччиною і Францією і їх компроміс із Росією щодо процедури поступового приєднання України до Євросоюзу. Знає, але продовжує, навіть всупереч національним інтересам України, здіймати хвилю про прискорення ратифікації", - сказав Ар'єв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram