ГоловнаПолітика

Росія повертає Україні поранених військових, які перейшли кордон

Ростовська область вимагає компенсувати їй лікування військових

Росія повертає Україні поранених військових, які перейшли кордон
Фото: Кадр: 1tv.ru

Ростовська область у середу передасть 18 поранених військовослужбовців прикордонних військ та Нацгвардії офіційним представникам України.

Про це йдеться у повідомленні влади області.

Зазначається, що всі процедурні питання вже вирішено, увечері в середу в Ростов-на-Дону прибуде військово-транспортний літак Збройних сил України, який забере на борт 18 поранених та тіло одного загиблого українського воїна.

"4 тяжкопоранених українських прикордонників зараз нетранспортабельні і залишаються для продовження лікування в медичних установах Донського регіону", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що раніше через КПП "Весело-Вознесенка" в Матвєєво-Курганському районі Ростовської області Україні передали двох поранених військовослужбовців та тіло одного загиблого.

Напередодні в Раді національної безпеки України заявили, що Російська Федерація перешкоджає передачі поранених і загиблих військовослужбовців, які в ніч з 15 на 16 липня перейшли російсько-український кордон в районі КПП "Гукове" і звернулися за медичною допомогою до російських прикордонників.

Влада Ростовської області відкинула це звинувачення.

"У нас немає причин перешкоджати поверненню на батьківщину українських військовослужбовців, більше, це в наших інтересах, оскільки щоденне перебування, харчування та лікування поранених бійців обходиться обласному бюджету у чималі суми. Ми дуже сподіваємося, що українська сторона зможе компенсувати Ростовській області фінансові витрати, яких зазнав обласний бюджет під час лікування і проведення складних операцій військовослужбовцям України", - наводяться слова заступника губернатора Ростовської області Вадима Артемова.

У середині липня українські військовослужбовці в результаті обстрілів з системи "Град" отримали поранення. Їх переправили через кордон з Росією. Згодом двоє з них померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram