ГоловнаПолітика

240 міжнародних експертів розслідують в Україні падіння "Боїнга"

До комісії увійшли представники країн, громадяни яких загинули у катастрофі

240 міжнародних експертів розслідують в Україні падіння "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

В Україні працюють 240 міжнародних експертів, які беруть участь у розслідуванні падіння малайзійського "Боїнга" з 298 пасажирами на борту.

Про це на брифінгу повідомив представник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Зварич, повідомляє РБК-Україна.

"Сьогодні в Україні працюють 240 міжнародних експертів із Нідерландів, Малайзії, Австралії, Німеччини, Індонезії, Великобританії, США, Швейцарії, Франції, Італії, ЄС, Об'єднаних Арабських Еміратів, ICAO й Інтерполу", - розповів Зварич.

Нагадаємо, уряд України запросив до участі в розслідуванні представників влади Малайзії та Нідерландів, Єврокомісії, американської компанії Boeing, Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), американської Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB), Європейської організації з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol), Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) та Поліцейської служби Європейського Союзу (Європол).

Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17), збили бойовики 17 липня в Шахтарському районі Донецької області. У підсумку загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 немовлят і 15 членів екіпажу.

Серед жертв - 193 громадяни Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також зазначено 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, один з них мав друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади та 1 - Нової Зеландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram