ГоловнаПолітика

МВС: постачаннями зброї та координацією бойовиків керує Шойгу

Міністр оборони РФ погоджував передачу комплексів "Бук-М1" терористам

МВС: постачаннями зброї та координацією бойовиків керує Шойгу
Сергей Шойгу

МВС України має докази того, що постачанням озброєння і координацією бойовиків на сході країни керує міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Про це на брифінгу заявив радник голови МВС України Антон Геращенко, повідомляє РБК-Україна.

"МВС України отримало неспростовні докази причетності міністра оборони РФ Шойгу до прямих дій з передачі терористам ЛНР і ДНР зброї: установок "Град", танків, артилерії й іншого. Також на панові Шойгу, за останніми вказівками, замикається весь контроль за поставками озброєнь і координацією дій різних загонів терористів. Це пов'язано з тим, що попередня система управління терористами в Україні засвідчила свою неефективність", - заявив Геращенко.

За його словами, раніше одними групами терористів керувала ФСБ, іншими - Головне розвідуправління Генштабу ЗС РФ.

"Прийнято рішення, що всіма терористами керуватиме пан Шойгу. Також постачаннями зброї. На сьогоднішній момент ми працюємо над перевіркою інформації про те, що саме пан Шойгу погоджував передачу комплексів "Бук-М1" терористам, щоб вони могли збивати українські літаки", - додав радник голови МВС України.

Нагадаємо, 22 липня МВС України відкрило кримінальне провадження проти Шойгу. Йому інкримінують участь у створенні та підтримці незаконних збройних формувань на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram