ГоловнаПолітика

МВС завело справу на російського олігарха Малофєєва і міністра оборони Шойгу

Слідство підозрює Шойгу у створенні озброєних банд в Україні

МВС завело справу на російського олігарха Малофєєва і міністра оборони Шойгу
Сергей Шойгу
Фото: EPA/UPG

Головне слідче управління МВС почало кримінальне провадження щодо міністра оборони Росії Сергія Шойгу і власника російського інвестфонду "Маршал Капітал" Костянтина Малофєєва за організацію військової допомоги бойовикам на сході України.

Про це повідомив міністр Арсен Аваков у своєму "Фейсбуці".

За його словами, УБОЗ встановив, що озброєні групи на території Донецької та Луганської областей було сформовано за підтримки службових осіб Міністерства оборони Російської Федерації і тепер вони перебувають під командуванням громадян РФ.

"Слідством встановлено, що до скоєння цих діянь можуть бути причетні особи: Шойгу Сергій Кужугетович, 1955 р.н., громадянин РФ, міністр оборони РФ, який організував участь невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України); Малофєєв Костянтин Валерійович, 1974 р.н., громадянин РФ, підприємець, якого підозрюють у пособництві (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України)", - написав він.

"Треба називати речі своїми іменами - організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні - злочинці. Цей факт має намір довести слідство", - вважає Аваков.

Нагадаємо, що Малофєєва вважають спонсором донбаських бойовиків і тісно пов'язаним із лідерами сепаратистів на сході України. Зокрема, московський політтехнолог, "прем'єр" ДНР Олександр Бородай раніше був консультантом Малофєєва, є також інформація, що Ігор Гіркін (Стрєлков) раніше працював у Малофєєва керівником служби безпеки.

Варто зазначити, що проти самого Авакова порушено кримінальну справу в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram